Kraljevačka strana Goča - Naselje Dobre Vode

Na Kraljevačkoj strani Goča nalazi se naselje Dobre Vode. Do njega je najlakše doći iz Kraljeva od koga je udaljeno 28 km. Takođe na Dobre Vode možete doći i iz Vrnjačke Banje preko naselja Horizont na banjskoj strani jer su skorije banjska i kraljevačka strana povezane dobrim asfaltnim putem.

Goč Dobre Vode Goč ski staza na kraljevačkoj strani Smeštaj na Goču

Dobre Vode se mogu pohvalitii sa dve ski staze, jednom dužine 300 m i jednom dužine 1400 m, balon salom povrsine 1000 m2, terenima za odbojku i košarku na otvorenom. Takođe u okolini postoji 5 uređenih staza za šetnju i planinarenje. Staze su različitih dužina i različitih uspona i obeležene su različitim bojama u zavisnosti od dužine i težine: žutom, zelenom, braon, plavom i crvenom. Naša preporuka jeste odlazak na obližnji vrh Jelenac sa koga se vidi dolina reke i grad Kraljevo. Ispod samog vrha postoji koliba, dostupna svim planinarima i ljudima dobre volje. Bez obzira što je staza markirana od samog hotela Dobre vode ne preporučujemo Vam da ovu stazu prelazite sami bez vodiča ili osobe koja je dobro poznaje.

Dobre Vode raspolažu sa velikim brojem smeštaja. Neposredno uz ski staze i balon salu se nalazi dečije odmaralište Dobre vode i skijaški dom. U blizini ski staza nalazi se i objekat Piramida koji prpada Oglednom dobru šumarskog fakulteta. Privatni smeštaj na kraljevačkoj stani Goča možete potražiti u vikend naselju gde postoji veliki broj vikendica.