Banjska strana Goča - Naselj Horizont i Stanišinci

Na banjskoj strani Goča nalazi se naselje Horizont i naselje Stanišinci. Horizont je udaljen od Vrnjačke Banje 13 km. Do ovog naselja se može najlakše stići iz Vrnjačke Banje novim putem za Goč. Takođe možete koristiti i stari put za Goč koji prolazi kroz naselje Stanišinci.

Naselje Horizont na Goču se može pohvaliti velikim brojem vikendica i apartmana koji se nalaze u različitim delovima ovog naselja – u blizini ski staze, u blizini sportskih terena za mali fudbal i košarku.... Na nekoliko kilometara od naselja Horizont nalazi se i vikend naselje Stanišinci. Nadamo se da ćemo veći deo te ponude prkazati na sajtu goc.rs. Takođe u ovom naselju rade i etno restorani Horizont i Breme.

Put na banjskoj strani Goča Ski staza na Goču Jezero Selište na Goču

U zimskom periodu na Horizontu rade dve ski staze dužine 520 m, širine 60 metara, visinske razlike 132 m, prosečnog uspona od 30 stepeni. U neposrednoj blizini ove dve staze nalazi se i mini ski staza na kojoj radi škola skijanja. Velika ski staza je osvetljna i radi noću tako da Vam preporučujemo noćno skijanje. O radu ski staze na banjskoj strani Goča možete se informisati pozivom na 036 622.335 i 622.336.

U letnjim danima Goč pruža puno mogućnosti za rekreaciju i bavljenje sportom. Preporučujemo šetnje do jezera Selište kroz cvetne livade, listopadne i četinarske šume kojima Goč obiluje. Ukoliko ste ljubitelj planinarenja savetujemo Vas da posetite Ljukten, po mišljenju mnogih najatraktivniji vrh na Goču. Verujem da ćete biti oduševljeni putevima koji Goč nudi za važnju bicikla.

Naselje Stanišinci na Goču je od ski staze je udaljeno nekih 5 km. U ovom naselju se nalazi značajan broj vikendica.